VIDEO | Iohannis: Nu cred că Pactul pe migraţie va schimba poziţia Austriei pe tema Schengen

Foto: Inquam Photos/ Adriana Neagoe

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că nu crede că noul Pact pe migraţie va schimba poziţia Austriei privind aderarea României la Schengen, transmite Agerpres.

Şeful statului se află la Summitul Comunităţii Politice Europene.

El a spus că este posibil să aibă o discuţie „complet informală” cu cancelarul Austriei pe această temă, discuţie pe care până acum nu a avut-o.

 

„S-a scurs multă cerneală în ultimele zile pe acest pact pe migraţie. Sincer, progresul obţinut, după părerea mea, este destul de modest, dar este un progres, recunoaştem. Faţă de nimic ce am avut până acum, fiindcă de ani de zile se negociază şi poziţiile statelor au fost foarte diferite, nu s-a putut ajunge la nimic, acum avem o bază mai degrabă tehnică şi ceea ce s-a discutat foarte mult în ultimele zile, anumite puncte unde au fost negocieri intense, tratează aspecte pe care nu le-aş numi majore şi atunci nu cred că atunci că acest pas care s-a făcut acum, aşa numitul Pact pe migraţie, va schimba poziţia Austriei. Este nevoie de mai mult, de mai multe negocieri şi sper ca acestea să se facă şi să dea roade” a arătat Iohannis.

Ambasadorii statelor din UE, reuniţi miercuri la Bruxelles, s-au pus de acord asupra unui text-cheie al reformei politice europene privind migraţia, depăşind reticenţele italiene, înaintea unui summit al celor 27, vineri, în Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here