VIDEO | Iohannis: Pierdem anual peste 1.000 ha de teren agricol. Vom aloca 1,5 miliarde euro reîmpăduririi

Preşedintele Klaus Ohannis a declarat, miercuri, la o acţune de împărdire î judeul Dolj, că Româia peurde, anual, peste o mie de hectare de teren agricol. ”Aici trebuie intervenit”, a declarat preşedintele, afirmând că prin PNRR se vor aloca 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri, transmite News.ro.

”Anul trecut am participat şi am şi oferit patronajul unei acţiuni de reîmpădurire, cred că a fost un succes. Am plantat anul trecut peste 50 de milioane de puieţi”, a declarat, miercuri, în jdeţul Dolj, Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că în acest an se doreşte realizarea unei acţiuni şi mai ample.

”Am discutat specialiştii din domeniu, cu autorităţile, cu decidenţii politici şi s-a conturat ambiţia de a face mai mult în anul acesta şi anii care urmează. Pentru a da un impuls acestei campanii extinse m-am angajat să continui împreună cu Guvernul, cu autorităţile, cu specialiştii. Este extrem, extrem de important. (…) În Dolj, deşertificarea este o realitate. Pământul arabil s-a transformat în ce vedem, în teren nisipos. Dacă nu se face nimic, nisipul se duce mai departe. Avem o pierdere de peste o mie de hectare de teren agricol în fiecare an. Aici trebuie intervenit”, a mai declarat şeful statului.

Acesta a apreciat că ”ne dorim un mediu curat petnru noi şi generaţiile care vin”.

”Cam toată lumea a înţeles pericolul încălzirii climatice, metoda este extinderea suprafeţelor de pădure. Asta vom face. Am discutat cu Guvernul să alocăm o sumă imensă, 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri. Aceste acţiuni împreună cu oprirea tăierilor ilegale, vor duce la un progres semnificativ, la recuperarea unui teren valoros în România”, a mai anunţat prşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu participă miercuri, în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care este iniţiată de Ministerul Mediului.

1 COMENTARIU

  1. Luați și studiați perdelele forestiere agricole înființate de Ionescu-Sisești, între cele 2 războaie mondiale, pe suprafețele agricole din Bărăgan, Dobrogea și pâna la Balcik.
    Comuniștii le-au desființat la noi și terenul e arid și dă recolte mici, bulgarii le-au păstrat și totul e verde!
    Uitați-vă pe google-earth, la granița din Dobrogea și pe teritoriul nostru și pe cel al bulgarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here