VIDEO Legendarul chitarist Eddie Van Halen a murit la 65 de ani

Eddie Van Halen, legendarul chitarist și cofondatorul formației Van Halen, una dintre cele mai de succes formații rock (numită după el și fratele său toboșar), a încetat din viața la vârsta de 65 de ani, după o lungă luptă cu cancerul, a anunțat pe Twitter fiul său, relatează Reuters.

Nu pot să cred că trebuie să scriu asta, dar tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga și greaua luptă cu cancerul în această dimineață”, a scris Wolfgang Van Halen.

A fost cel mai bun tată pe care l-aș fi putut cere vreodată”, a mai scris Wolfgang. ”Fiecare moment pe care l-am împărtășit cu el pe și în afara scenei a fost un cadou”.

Eddie Van Halen s-a născut la Amsterdam și s-a mutat în Statele Unite în 1962. Zece ani mai târziu, el și fratele său au înființat formația Van Halen împreună cu alți doi artiști.

Trupa a spart barierele muzicii rock și a vândut peste 80 de milioane de albume în toată lumea.

Eddie Van Halen a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 2007, fiind considerat unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii.

Printre elementele sale de virtuozitate și de originalitate s-a aflat și tapping-ul care constă într-o mișcare specifică a mâinii stângi pe manșa chitarei, în timp ce cu dreapta se execută în mod continuu nota muzicală respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here