Copilul cu coronavirus internat la terapie intensivă se simte mai bine

Starea copilului infectat cu coronavirus și internat la terapie intensivă este mai bună, a mâncat și chiar a făcut câțiva pași prin salon, relatează corespondentul Digi24.

Copilul, în vârstă de 9 ani și 11 luni, a făcut o complicație gravă, sindrom inflamator multisistem, care deși se întâlnește și la alte infecții virale, în România a fost o premieră ca ea să apară la un copil infectat cu SARS-CoV-2.

Nu mai avea alte boli, iar medicii cred că s-a infectat cu COVID odată cu părinţii lui, în urmă cu trei săptămâni, dar la acel moment nu a fost testat, pentru că era asimptomatic. 

Copilul a ajuns prima dată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Buzău, unde testul la COVID  a ieşit negativ. Avea dureri de cap şi febră. Când a fost transferat la Spitalul ”Victor Gomoiu” din Capitală, cu suspiciune de meningo-encefalită, testul a fost repetat şi de această dată a ieşit pozitiv.

Medicii spun că această formă gravă a bolii, sistem inflamator multisistem, apare abia după 2-4 săptămâni de la infectarea cu SARS-CoV-2, inclusiv la copii asimptomatici, dar nu se știe exact ce o determină. În lume, au mai fost raportate cazuri, dar rămân totuși extrem de rare. Însă specialiștii recomandă monitorizarea atentă a copiilor chiar și după ce s-au vindecat de COVID.

Copilul internat la „Victor Gomoiu” are în special plămânii și inima afectate de inflamația acută. El va rămâne în continuare internat la acest spital, dar medicii de aici colaborează și cu specialiștii de la alte spitale pentru a-i găsi cea mai bună schemă de tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here