VIDEO | Lingouri de aur, arme, peruci şi dolari, în imaginile de la percheziţia casei lui Prigojin

Presa rusă a difuzat imagini de la percheziţiile făcute la locuinţa şefului grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, la Sankt Petersburg, în timpul rebeliunii armate abandonate, la sfârşitul lui iunie, în care apar lingouri de aur, armament şi peruci, relatează AFP, citată de News.ro.

Aceste imagini difuzate de presă începând de miercuri – în mod vizibil realizate de către forţe de ordine – arată o casă de lux uriaşă, cu piscină, o sală de informatică şi un loc de rugăciune, între altele, dar şi un elicopter ”parcat” în grădina din spate.

În cursul percheziţiei, potrivit acestor imagini, anchetatorii au descoperit grămezi de dolari şi ruble, lingouri de aur, numeroase arme, decoraţii militare, dar şi mai multe paşapoarte – cu nume diferite – şi un dulap plin cu peruci.

Fotografie cu capete tăiate

Publicaţia online Fontanka, cu sediul în Sankt Petersburg, a scris că un tablou înrămat cu ”capete tăiate” a fost găsit la domiciliul lui Evgheni Prigojin – în contextul în care mercenarii săi sunt acuzaţi cu regularitate de atrocităţi.

Lingouri de aur, arme, peruci şi dolari, în imagini de la percheziţia casei de lux a lui Prigojin din Sankt Petersburg. În casă s-au găsit şi o poză cu capete tăiate şi un ciocan uriaş de metal pe capul căruia scrie ”în caz de negocieri importante”

Site-ul publică şi o imagine în care apare un baros uriaş, pe al cărui cap de metal scrie ”în caz de negocieri importante”.

”Barosul” este unul dintre simbolurile grupării Wagner, care se laudă că foloseşte această armă pentru a executa sau tortura în mod sălbatic inamici.

În noiembrie, apropiaţi ai grupării Wagner au difuzat o înregistrare video a unei execuţii brutale a unui dezertor din gruparea paramilitară, ucis cu lovituri de baros.

În noiembrie, apropiaţi ai grupării Wagner au difuzat o înregistrare video a unei execuţii brutale a unui dezertor din gruparea paramilitară, ucis cu lovituri de baros.

”Este o realizare magnifică, se vede dintr-o singură mişcare”, ironiza Prigojin.

Prigojin, înapoi în Rusia, potrivit lui Lukașenko

Situaţia şefului Wagner este încă neclară, după rebeliunea sa efemeră împotriva puterii militare ruse.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaeşnko anunţa la 27 iunie că Evgheni Prigojin a sosit în Belarus, în baza unui acord pe care l-a mediat cu Moscova, după lovitura în forţă a paramilitarilor Wagner.

”În ceea ce-l priveşte pe Progojin, el este la Sankt Petersburg. Nu mai este pe teritoriul Belarusului”, a declarat joi presei liderul autoritarist de la Minsk.

Acordul încheiat cu puterea rusă prevede posibilitatea ca membrii Wagner care nu vor să fie încorporaţi în armata rusă să se instaleze în Belarus.

Acest acord nu este pus în discuţie, a anunţat Lukaşenko, în pofida faptului că nu a fost încă finalizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here