VIDEO | Lupte de stradă, în Mexic, la arestarea fiului traficantului de droguri ”El Chapo”, 29 de persoane au murit

Operaţiunea din Mexic care a dus joi la arestarea lui Ovidio Guzman, unul dintre fiii baronului drogurilor Joaquin ”El Chapo” Guzman, închis în SUA, a făcut 10 morţi în rândul militarilor implicaţi în acţiune şi 19 printre presupuşii infractori, a anunţat vineri guvernul, potrivit AFP.

„Din păcate, (…) zece militari şi-au pierdut viaţa în exercitarea funcţiei”, a declarat presei secretarul Apărării, Luis Cresencio Sandoval.

El a adăugat de asemenea că s-au înregistrat 19 morţi în rândul presupuşilor infractori.

Alţi 35 de militari au fost răniţi de gloanţe, în timp de 21 de persoane au fost arestate în timpul acestei operaţiuni care s-a desfăşurat la Culiacan, în capitala statului Sinaloa, în cursul căreia au avut loc schimburi de focuri intense.

Printre victime se numără şi un înalt oficial al armatei, a precizat Sandoval, adăugând că patrula acestuia a fost atacată în urma arestări lui Ovidio Guzman, alias ”El Raton” (”Şoarecele”).

„Nu avem nicio informaţie privind civili care să-şi fie pierdut viaţa”, a adăugat Sandoval.

Un avion de linie şi două avioane ale forţelor aeriene mexicane au fost lovite de proiectile cu câteva momente înainte de decolare, potrivit aceleiaşi surse.

Aparatele de zbor oficiale „au fost nevoite să facă o aterizare de urgenţă”, a precizat secretarul Apărării.

Nicio persoană nu a fost rănită în aceste incidente.

Această operaţiune survine înainte de sosirea în Mexic, duminică, o zi mai devreme decât era prevăzut, a preşedintelui american Joe Biden, pentru o întrevedere cu liderii mexican şi canadian.

SUA au oferit 5 milioane de dolari pentru capturarea fiilor lui Joaquin „El Chapo” Guzman.

Ministrul mexican al Afacerilor Externe, Marcelo Ebrard, a negat că această arestare este un gest al guvernului său la adresa Washingtonului şi a exclus orice extrădare „expres” a lui „El Raton”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here