Cadre medicale care revin din Italia, acolo unde au ajutat la tratarea victimelor bolnave de Covid-19, sosesc la Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu", in Otopeni, sambata, 25 aprilie 2020. Inquam Photos / George Călin

Cei 15 medici și asistenți medicali care au fost voluntari mai bine de două săptămâni în spitale din Italia, în lupta cu COVID-19, s-au întors sâmbătă în România.


Echipa medicală s-a întors cu o o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române.
Revenim după 18 zile de activitate medical în sprijunul colegiloe italieni. Putem spune că echipa medicală a făcut față cu succes. Echipa medicală a reusit sa transmită un plus de încredere. Împreună întodeauna putem fi mai buni„, a spus un reprezentant al echipei medicale.

Cu aceeași aeronavă au fost aduse la București și echipamentele medicale donate de Papa Francisc cadrelor medicale din Suceava. Este vorba despre cinci ventilatoare pulmonare, 200 combinezoane de protecţie, 5.000 măşti sanitare, 900 măşti tip FFP2 şi 400 ochelari de protecţie.

La sosirea în România, cadrele medicale au fost așteptate de premierul Ludovic Orban și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Premierul Ludovic Orban i-a întâmpinat pe medicii şi asistenţii români care au revenit din misiunea în Italia, cărora le-a mulţumit şi le-a transmis respectul şi aprecierea sa pentru solidaritatea de care au dat dovadă cu cadrele medicale şi pacienţii din Italia, în lupta contra Covid-19, informează Agerpres.Am ţinut în mod special să fiu prezent aici, la revenirea în ţară a formidabilei echipe de medici, asistente, pompieri, care în mod voluntar au lucrat în Italia, pe o perioadă de 17 zile, şi prin solidaritate au fost alături de cadrele medicale din Italia şi de pacienţii italieni în bătălia contra COVID-19. Le transmit respectul, aprecierea mea şi de asemenea le mulţumesc enorm pentru faptul că au transmis o imagine extrem de frumoasă despre România, nu numai în Italia, ci şi la nivel european. Îi felicit pentru tot ceea ce au făcut în misiunea lor umanitară şi le doresc succes în carieră„, a precizat Orban.

Şeful Executivului i-a mulţumit şi Papei Francisc, pentru ajutorul acordat României, constând în echipamente necesare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Transmit gratitudinea noastră faţă de ajutorul care a fost acordat din partea Papei, un ajutor constând în ventilatoare atât de necesare pentru sistemul medical românesc. Îi mulţumesc din partea Guvernului României pentru gestul caritabil pe care l-a făcut„, a subliniat premierul.

La eveniment a participat ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, care a mulţumit personalului medical românesc pentru ajutorul pe care l-a dat în ţara sa.

Potrivit MApN, echipamentul medical donat de către Papa Francisc oraşului Suceava constă în cinci ventilatoare pulmonare, 200 combinezoane de protecţie, 5.000 măşti sanitare, 900 măşti tip FFP2 şi 400 ochelari de protecţie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here