VIDEO | Momentul în care o youtuberiță cubaneză este arestată chiar în timp ce dă un interviu în direct

Dina Fernandez, un star Youtube din Cuba, cunoscută și sub numele de Dina Stars, a fost arestată de forțele de ordine cubaneze chiar în timp ce dădea un interviu în direct în care relata despre protestele anti-regim, relatează CNN.

Dina Fernandez dădea un interviu în direct pentru postul de televiziune spaniol Canal4 în care răspundea la întrebări cu privire la protestele fără precedent din Cuba din aceste zile, moment în care forțele de ordine au pătruns în locuința sa.

În timpul conversației, Fernandez a întrerupt interviul, a gesticulat cu mâinile și a spus: „Forțele statului sunt aici. Trebuie să plec”. Imediat după, Fernandez a dat laptop-ul cu ajutorul căruia transmitea unei prietene și a plecat în cealaltă cameră. Cu camera și microfonul încă pornite, s-au putut auzi voci de bărbați pe fundal, însă fără a se înțelege ce spuneau.

Câteva minute mai târziu, Fernandez s-a întors în cameră și a comunicat în direct că i s-a cerut să-i acompanieze pe polițiști. Nu au putut fi văzute pe cameră persoanele care au luat-o pe Fernandez și nici nu a părut că ea ar fi fost scoasă cu forța din casă. Înainte de a pleca, însă, ea a transmis un mesaj:

„Guvernul (n. red.- cubanez) este responsabil de orice mi se va întâmpla. Trebuie să plec”.

Jurnaliștii CNN spun că au încercat să contacteze guvernul de la Havana cu privire la Fernandez, însă nu au primit niciun răspuns.

Protestele sunt evenimente rare în Cuba, o țară în care nesupunerea civică este foarte puternic restricționată. La sfârșitul zilei de duminică, a părut că acestea se vor termina, după desfășurarea mai multor forțe de ordine – poliție și armată – iar Diaz-Canel, șeful guvernului cubanez, a cerut susținătorilor săi să meargă în stradă și să „își apere revoluția”.

Totuși protestele au continuat și în această săptămână, însă. Într-o suburbie a Havanei, conform localnicilor – sute de protestatari au intrat în confruntări cu poliția scandând „jos cu comunismul” și alte sloganuri anti-guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here