VIDEO | Moscova, blocată de căderi masive de zăpadă. În weekend se anunță o „apocalipsă albă”

Căderi de zăpadă excepţionale s-au abătut vineri asupra Moscovei, o „apocalipsă” albă fiind anunţată pentru weekend, pe fondul valului de frig care a lovit Europa, informează Agerpres, care citează FP.

În pofida mobilizării a 13.500 de maşini de deszăpezit, departamentul de transport din Moscova a făcut apel vineri la locuitori să evite deplasările.

„Există o cantitate mare de zăpadă pe drumuri, ceea ce complică foarte mult traficul”, a declarat municipalitatea, citată de agenţia de presă Interfax, raportând totodată numeroase accidente.

La ora 17:00 (14:00 GMT), ambuteiajele din capitală au atins nivelul maxim de 10, potrivit aplicaţiei Yandex Maps, o cifră excepţională într-un oraş renumit pentru blocajele sale de trafic.

În acelaşi timp, temperaturile s-au situat în jurul valorii de -15 grade Celsius.

Iarna trecută, în capitală au fost înregistrate maxime record şi foarte puţină zăpadă, însă în acest weekend, meteorologii au prognozat un „armaghedon” de fulgi.

Se estimează că stratul de zăpadă ar putea creşte cu 30 de centimetri până duminică, apropiindu-se de recordul de 77 de centimetri înregistrat în 2013.

Potrivit viceprimarului Moscovei, Piotr Birioukov, în prezent funcţionează 56 de puncte de colectare a zăpezii şi circa 60.000 de angajaţi au fost mobilizaţi la curăţarea străzilor.

O purtătoare de cuvânt a serviciului meteorologic rus Rosguidromet, Marina Makarova, a declarat pentru AFP săptămâna aceasta că acest episod excepţional de ninsori este în continuarea valului de frig care a lovit Europa de Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here