VIDEO | Nostalgicii s-au adunat la mormântul lui Nicolae Ceauşescu în ziua în care fostul dictator ar fi împlinit 104 ani

Cateva zeci de persoane comemoreaza nasterea lui Nicolae Ceausescu la Cimitirul Ghencea din Bucuresti, marti, 26 ianuarie 2021. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

În ziua în care fostul dictator Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit 104 ani, nostalgicii așa-numitei ”Epoci de Aur” s-au adunat la Cimitirul Ghencea, la mormântul ultimului președinte al Republicii Socialiste România.

La peste 30 de ani de la Revoluţie, mai există românii nostalgici după comunism şi pentru care 26 ianuarie rămâne o zi de sărbătoare.

Înainte de 1990, de ziua lui Nicolae Ceaușescu se organizau defilări fastuoase în toată țara, în semn de apreciere pentru conducătorul țării. Presa era inundată de ”mesajele vibrante” de felicitare din partea ”miilor de oameni ai muncii de la orașe și sate”. Toate organizațiile de partid și de stat, marile întreprinderi, ministerele, instituțiile se întreceau să trimită scrisori și telegrame de felicitare către ”cel mai iubit fiu al patriei”.

La 104 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu oamenii îl mai sărbătoresc pe liderul comunist, la cimitirul Ghencea, unde este înmormântat, alături de Elena Ceaușescu, soția sa.

Printre cei prezenți s-a aflat şi preşedinta filialei din Sectorul 3 al Partidului Comunist Român Secolul XXI, care a declarat pentru Antena 3 că pentru ea „Nicolae Ceauşescu a însemnat totul”, menţionând că „cei de acum nu vor decât să ne vândă şi să ne distrugă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here