VIDEO | O furtună impresionantă de nisip ”înghite” în cinci-şase minute oraşul chinez Dunhuang, situat pe fostul Drum al Mătăsii

Sursa: Captură video

Un nor uriaş de nisip – înalt de 100 de metri – a ”înghiţit” parcuri, locuinţe şi imobile în Dunhuang, un oraş situat pe vechiul Drum al Mătăsii, în provincia Gansu, în apropiere de deşertul Gobi (nord-vest), o scenă demnă de un film cu catastrofe, relatează AFP, preluată de News.ro.

Dunhuang, un oraş cunoscut prin bogata sa istorie, a fost traversat duminică de un nor impresionant de culoarea brun-ocru.

Un locuitor a declarat pentru publicaţia locală Jimu News că această furtună a venit brusc şi că a cuprins întregul oraş în doar cinci sau şase minute.

”Nu se mai vedea Soarele”, a declarat el, subliniind că Dunhuang nu a mai fost afectat de vreun fenomen de acest fel de mai mulţi ani.

”La început, am fost înconjurat de o pulbere galbenă de la furtuna de nisip, iar apoi aceasta a devenit roşie şi în sfârşit neagră”, declară el.

Dunhuang este cunoscut prin Grotele Mogao – un ansamblu de capele şi fresce budiste, clasate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Furtunile de nisip sunt frecvente în această regiune primăvara, însă sunt mai rare vara, potrivit agenţiei de presă China News Service.

De două ori mai multe cazuri de Covid de la o zi la alta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here