VIDEO | Oameni uciși și răniți, într-un mare oraș din China, după ce un șofer a intrat cu mașina în mulțime

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 13 au fost rănite după ce o maşină a accelerat şi a intrat în pietoni, miercuri seară, într-o intersecţie aglomerată din Guangzhou, metropolă din sudul Chinei, relatează CNN, preluat de News.ro.

Videoclipurile care circulă pe reţelele sociale şi care au fost geolocalizate de CNN păreau să arate vehiculul, un SUV negru, trece printre oameni pe două treceri separate de pietoni dintr-o intersecţie aflată într-o zonă comercială de lux, aglomerată, a oraşului cu 19 milioane de locuitori.

O altă înregistrare video, care circulă online şi este menţionată de mass-media de stat, pare să arate că şoferul aruncă pumni de bani din vehiculul său, după ce a tras pe marginea drumului.

Autorităţile locale au declarat că poliţia îl are în custodie pe şofer, un tânăr în vârstă de 22 de ani din provincia Guangdong, şi că sunt în curs de desfăşurare investigaţii suplimentare.

Incidentul a avut loc la o oră de vârf, când în oraş circulă multe scutere, maşini şi pietoni.

Poliţia şi personalul medical au fost imediat trimise la faţa locului, potrivit autorităţilor locale. Un martor ocular, citat de agenţia de stat China Nouă, a declarat că vehiculul a trecut printre pietonii de la intersecţie fără a se opri.

Deşi incidentul a fost relatat de presa oficială din China, acesta nu s-a aflat joi dimineaţă printre subiectele trending pe Weibo, platforma socială puternic controlată de stat, notează CNN.

Cum ascunde Partidul Comunist Chinez valul de decese cauzate de Covid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here