Ludovic Orban
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a declarat „şocat”, miercuri, de decizia Curţii Constituţionale de admitere a sesizării Avocatului Poporului asupra OUG care reglementează amenzile în stare de urgenţă, informează Agerpres.

Premierul a apreciat că decizia Curţii Constituţionale se situează „pe linia deciziilor care sunt luate în favoarea minorităţii extrem de reduse care nu respectă legea”, nesocotind majoritatea zdrobitoare”, de peste 98%, care s-au comportat „responsabil” în această perioadă.

Exact ca şi în alte decizii luate de actuala Curte Constituţională în perioada lui Dragnea, şi decizia aceasta arată că actuala CCR este de partea celor care încalcă legea, de partea celor care încalcă regulile, sancţionând pe toţi cetăţenii corecţi, pe toţi cetăţenii care au respectat reglementările, care au respectat regulile care au fost impuse în perioada stării de urgenţă prin ordonanţe militare. Practic, prin această decizie, Guvernul, autorităţile, se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătatea şi viaţa românilor. Prin această decizie se poate ajunge la situaţia în care autorităţile să nu mai poată să dea nicio amendă, pentru încălcarea unor reguli care sunt stabilite în perioada stării de urgenţă. Este o decizie care mă şochează, care are un vădit caracter politic„, a declarat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă, la Academia Tehnică Militară.

El a adăugat că Guvernul va căuta o „cale legală care să permită autorităţilor” să lupte „în mod eficient împotriva celor care nu respectă regulile” şi generează riscuri de răspândire a virusului.

Cu siguranţă, vom găsi soluţii constituţionale şi legislative„, a afirmat Orban.

În opinia sa, decizia CCR reprezintă „o invitaţie pentru fiecare cetăţean la nerespectarea legii” şi a regulilor stabilite pe durata stării de urgenţă.

„Practic, este un îndemn la anarhie şi este un îndemn la un comportament incorect faţă de societate şi faţă de semeni”, a spus Orban.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here