VIDEO | Pentagonul înfinţează un birou de analiză a OZN-urilor. Washingtonul, îngrijorat de capacităţile de spionaj al Chinei

Pentagonul a anunţat înfiinţarea unui birou însărcinat să adune şi să analizeze toate informaţiile despre obiecte zburătoare neidentificate (OZN) observate de diverse arme din cadrul armatei americane, relatează AFP.

Acest ”Grup de sincronizare privind identificarea şi gestionarea obiectelor aeriene” (AOIMSG) înlocuieşte ”Celula de lucru cu prvire la fenomene aeriene neidentificate”, înfiinţată în august 2020 şi încrednţată atunci Marinei americane (US Navy), anunţă într-un comunicat publicat în noaptea de marţi spre miercuri Departamentul american al Apărării, notează News.ro.

Biroul este plasat în subordinea subsecretarului Apărării însărcinat cu Informaţiile şi Securitatea, un lucru care arată că, pentru militarii americani, ”fenomenele aeriene neidentificate” nu provin de la omuleţi verzi, ci mai degrabă de la adversari ai Statelor Unite.

Washingtonul este îngrijorat de capacităţile de spionaj al Chinei cu ajutorul unor drone sau alte mijloace aeropurtate.

Viitorul director al AOIMSG, care nu a fost încă numit în funcţie, urmează să sincronizeze activităţile în acest domeniu ale diverselor arme din cadrul armatei şi serviciilor de informaţii americane.

Pentagonul a difuzat anul trecut trei înregistrări video ale unor piloţi din cadrul Marinei – una din noiembrie 2004, iar alte două din ianuarie 2015 – care surprind întâlniri în zbor cu ”fenomene aeriene neidentifcate”.

Într-una dintre înregistrări apare un obiect de formă alungită care se deplasează rapid şi care, la câteva secunde după ce a fost reperat de către unul dintre senzorii de la bordul aeronavei US Navy, dispare în urma unei accelerări bruşte.

În altă înregistrare apare un obiect deasupra unor nori, iar pilotul se întreabă dacă este o dronă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here