VIDEO | Premierul britanic, Rishi Sunak, riscă o amendă de 571 de euro, după ce a postat un mesaj video

Poliţia britanică urmează să examineze o înregistrare video în care premierul Rishi Sunak apare, joi, fără centură, pe bancheta din spate a unei maşini, ”o eroare de judecată” faţă de care şeful Guvernului de la Londra a prezentat scuze, anunţă Downing Street, relatează AFP, citată de News.ro.

În această înregistrare video, realizată pentru reţelele sale de socializare, şeful Guvernului conservator vorbeşte cu entuziasm despre politica sa de ”reechilibrare teritorială”, aşezat pe bancheta din spate a unei maşini, fără să poarte centura de siguranţă, în timpul unei vizite la Lancashire, în nordul Angliei.

”Suntem la curent cu acest caz şi îl vom examina”, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Nepurtarea centurii de siguranţă poate fi sancţionată cu o amendă de până la 500 de lire sterline (571 de euro).

Rishi Sunak ”recunoaşte întru totul că a fost o greşeală şi prezintă scuze”, subliniază Downing Street.

”A fost o eroare de judecată”, premierul şi-a scos centura pentru ”un scurt moment, pentru a filma un clip”, ”însă recunoaşte că aceasta este o greşeală”, a declarat un purtător de cuvânt.

”Premierul crede că toate lumea ar trebui să-şi poarte centura” de siguranţă, a adăugat el.

Chiar înainte de acest incident, Rishi Sunak se afla în centrul unor critici care se multiplică, din cauză că a efectuat mai multe zboruri cu avionul pe trasee scurte – de 30 şi de 40 de minute, după ce a efectuat alte zboruri scurte săptămâna trecută.

Acesta este un ”obicei care costă scump mediul şi contribuabilii”, a denunţat numărul doi în opoziţia laburstă Angela Rayner.

Este vorba despre o alegere dictată de chestiuni de eficienţă şi de folosire optimă a ”timpului” premierului, i-a luat apărarea purtătorul său de cuvânt.

Pe vremea când era ministru al Finaţelor al lui Boris Johnson, Rishi Sunak a fost amendat în scandalul ”partygate”, pentru că a fost prezent la una dintre acete petreceri cu alcool, de ziua premierului de atunci, care încălca reglementările anticovid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here