VIDEO | Restricțiile anti-COVID transformă mai multe orașe italiene în ringuri de gherilă urbană

Foto: Twitter

Scene de gherilă urbană au putut fi văzute în noaptea de luni spre marţi în mai multe oraşe italiene, precum Milano şi Torino, în timpul protestelor împotriva închiderii la ora locală 18:00 a barurilor şi restaurantelor, decretată de guvernul de la Roma pentru a stopa contagierea cu COVID-19, informează Agerpres, care citează EFE.

La Milano, unde grupuri de manifestanţi au aruncat cu pietre, petarde şi artificii asupra forţelor de ordine şi sediului regiunii Lombardia, 28 de persoane au fost reţinute.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la Torino, unde indivizi cu cagule s-au confruntat cu agenţii de poliţie, au distrus vitrinele mai multor magazine şi au vandalizat mai multe localuri. Poliţia a efectuat peste zece arestări, potrivit presei locale.

Oamenii de afaceri care au manifestat în mai multe oraşe italiene pentru a protesta faţă de închiderea localurilor s-au distanţat de aceste episoade de violenţă.

În cursul zilei de marţi, proteste ale proprietarilor de baruri şi restaurante afectate de închiderea activităţii vor continua în oraşe precum Napoli şi Roma. Este anchetată posibilitatea ca printre manifestanţi să se fi infiltrat grupuri de fascişti şi de ultraşi, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu două zile în timpul altercaţiilor din Roma, notează EFE.

Ministerul de Interne şi-a manifestat îngrijorarea faţă de tensiunile din aceste zile, însă a dat asigurări că protestele înregistrate din nordul şi până în sudul Italiei nu au nimic de a face cu sectoarele cele mai afectate de criza din ultimele luni, „ci cu medii care au ca scop precis să provoace tulburări: ultraşi, extremişti de dreapta”.

Decretul guvernamental care a intrat în vigoare marţi pentru a stopa numărul cazurilor de coronavirus, care a ajuns la 20.000 pe zi, prevede că barurile, restaurantele, cofetăriile şi gelateriile pot rămâne deschise doar în intervalul 05:00-18:00. Totodată, au fost închise şi sălile de sport, piscinele, centrele culturale, centrele sociale, de divertisment, sălile de bingo, teatrele, cinematografele şi sălile de concerte. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here