VIDEO | Spectacol la US Open, în meciul Djokovici-Zverev

Cei 22.500 de spectatori de pe arena Arthur Ashe au avut parte de spactacol, vineri seară, la semifinala US Open dintre Novak Djokovici şi Alexander Zverev, transmite News.ro.

În al treilea set al partidei, au oferit un schimb de mingi senzaţional. De la serviciul germanului până la câştigarea punctului au trecut 70 de secunde, timp în care cei doi jucători au schimbat 53 de lovituri.

Liderul ATP, sârbul Novak Djokicici, s-a calificat, vineri, în a noua finală din carieră la US Open şi este la un singur meci de titlul de grand slam cu numărul 21, un record, şi de Marele Şlem.

El l-a învins, în semifinale, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2, pe germanul Alexander Zverev, locul 4 ATP şi cap de serie numărul 4, după un meci care a durat trei ore şi 34 de minute.

Djokovici, 34 de ani, poate deveni primul jucător după 52 de ani şi după australianul Rod Laver în 1969 care realizează Marele Şlem, câştigarea celor patru turnee de grand slam într-un an.

Adversarul lui din ultimul act la Flushing Meadows este rusul Daniil Medvedev, locul 2 ATP, care l-a depăşit, tot sâmbătă, în semifinale, cu scorul de 6-4, 7-5, 6-2,  pe canadianul Felix Auger-Aliassime, locul 15 ATP şi cap de serie numărul 12, într-o partidă de două ore şi patru minute.

Medvedev, 25 de ani, este la a doua finală la US Open, după cea pierdută în 2019, a treia din carieră la un grand slam, dar îi lipsşte un trofeu major din palmares.

Scorul întâlnirilor directe dintre Djokovici şi Medvedev este de 5-3 în favoarea rusului. Ultima dată, Djokovici l-a învins pe Medvedev la Australian Open, cu scorul de 7-5, 6-2, 6-2.

Câştigătorul turneului va primi 2,5 milioane de dolari ATP şi 2.000 de puncte, iar finalistul, 1,25 de milioane de dolari şi 1.200 de puncte ATP.

Amenințarea stângii iliberale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here