VIDEO | Spitalul-fantomă: Bolnavi de Covid-19, între viață și moarte, respinși deși sunt 4.000 de paturi goale

Zeci de pacienți cu Covid-19 au fost refuzați de spitalul NHS Nightingale din Londra din cauza crizei de asistente cu care unitatea se confruntă. Potrivit The Guardian, tot mai multe voci cred acum că, deși inaugurat cu mare pompă, acest spital cu 4.000 de paturi a devenit în realitate un „elefant alb”.

Până acum, aici au fost tratați doar 41 de pacienți bolnavi de Covid-19. Autoritățile mai pregătiseră transferarea, de la alte spitale la Nightingale, a încă 50 de cazuri, dar pentru 30 dintre ele s-a ajuns la concluzia că nu există personal calificat. Și era vorba de oameni care se zbăteau între viață și moarte, intubați și branșați la ventilatoare.

Potrivit The Guardian, semne majore de întrebare planează acum asupra acestei unități cu 4.000 de paturi, amenajată tocmai pentru a dispersa presiunea pusă pe celelalte spitale britanice de avalanșa de cazuri de coronavirus.

Daily Mail i-a găsit deja un nume, spitalul fantomă.

Un angajat a sintetizat situația, pentru The Guardian: Medici există, dar nu și suficiente asistente care să se ocupe de cazurile critice.

Spitalul Nightingale a fost inaugurat în 3 aprilie, în cadrul unei ceremonii la care a participat și prințul Charles. Primul pacient cu Covid-19 a fost internat aici în 7 aprilie, iar primul caz respins a apărut deja în 9 aprilie.

Autoritățile britanice au decis să amenajeze spitalul întrucât se temeau că în câteva săptămâni spitalele din Londra ar fi fost copleșite de numărul de persoane care ar fi avut nevoie de îngrijiri la terapie intensivă.

La acea vreme, secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, spunea că Londra „se pregătește pentru ce e mai rău, dar speră la ce e mai bine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here