VIDEO | Ucraina anunţă că a doborât 21 dintre cele 29 de drone lansate de Rusia în şase regiuni în sud şi centru

Sursa: Twitter

Ucraina a anunţat vineri că a doborât 21 dintre cele 29 de drone explozive lansate de Rusia în noaptea de joi spre vineri, fără să facă pagube importante, iar Rusia anunţă că a respins un nou atac cu drone ucrainene în Crimeea, relatează AFP.

”Apărarea antiaeriană a doborât 21 dintre cele 29 de drone de atac lansate împotriva regiunilor Mîkolaiv, Herson, Dnipro, Cerkasî, Kirovograd şi Hmelniţki”, în sudul şi centrul Ucrainei, anunţă pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene, potrivit News.ro.

Ea precizează că este vorba, ca de obicei, despre drone iraniene de tip Shahed.

Rusia a anunţat, la rândul său, că a respins un nou atac cu drone ucrainene împotriva Peninsulei Crimeea ocupate, în contextul unei multiplicări a atacurilor celor doi beligeranţi.

”Sisteme de apărare aeriană în serviciu au distrus şi interceptat 36 de vehicule aeriene ucrainene fără pilot deasupra teritoriului «republicii» Crimeea”, anexată de Moscova în 2014, anunţă pe telegram Ministerul rus al Apărării.

Ministerul subliniază că a ”dejucat” acest atac.

O dronă ucraineană a fost distrusă în regiunea rusă Krasnodar (vest), potrivit aceleiaşi surse.

Joi, Moscova a anunţat că a doborât zece rachete ucrainene lansate către centrul Sevastopolului, în Crimeea ocupată, fragmente din care au căzut în zone locuite şi s-au soldat cu cel puţin un rănit, potrivit guvernatorului Mihail Razvojaiev.

În noaptea de miercuri spre joi, altă rachetă a fost doborâtă în largul acestui oraş, în care se află cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră.

Crimeea este o regiune-cheie în logistica forţelor ruse care ocupă o parte a sudul Ucrainei.

Acest teritoriu ocupat este vizat cu regularitate cu rachete şi drone ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here