VIDEO. Un koala însetat a oprit o bicicletă pentru a cere apă. Imaginile din Australia, devenite virale

urs koala australia

Un ursuleț koala însetat a ieșit în calea unor bicicliști, pe un drum din sudul Australiei, pentru a le cere apă. Micuțul animal s-a cățărat pe bicicletă și s-a lăsat mângâiat, în timp ce i se oferea apă. Imaginile înduioșătoare au făcut înconjurului lumii.

Potrivit dw.com, koala a băut apă din toate sticlele care i-au fost oferite. Asta din cauza valului de caniculă care afectează sudul Australiei zilele acestea. Vorbim despre temperaturi de 40 de grade Celsius.

Cicliștii se aflau în apropiere de Adelaine atunci când au observat animalul care stătea în mijlocul drumului.

Anna Heusler, una dintre bicicliști, a povestit pentru 7news.com că atunci când s-au oprit, animăluțul s-a apropiat de ei și părea să ceară apă. 

„Evident, am oprit pentru că voiam să-l mutăm din drum. Eu am oprit bicicleta, iar el a venit la mine – foarte repede pentru un koala – și, în timp ce i-am dat să bea din toate sticlele noastre cu apă, s-a urcat pe bicicleta mea. Niciunul dintre noi nu a mai văzut aşa ceva”, a povestit Heusler, care a publicat pe Twitter imagini impresionante cu animalul însetat.

Femeia a filmat animalul și a postat imaginile impresionante pe Twitter, unde s-au viralizat imediat.

Australia de Sud trece printr-o situație critică în această perioadă. La fel si coasta de est a continentului. Ambele au fost afectate de incendii de vegetație extinse în ultimele trei luni. Cel puțin 2.000 de koala au murit în flăcări, potrivit datelor oficiale prezentate în Parlament la începutul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here