VIDEO | Un nou atac cu cuţitul la Sydney, patru persoane au fost rănite

Sursa foto: Wikipedia

Patru persoane beneficiază de îngrijiri medicale pentru „răni care nu le pun în pericol viaţa”, au anunţat luni serviciile de ambulanţă din Sydney, unde un bărbat a fost arestat după ce a înjunghiat mai multe persoane într-o biserică din Wakeley, la circa 30 de km de cartierul de afaceri din centrul metropolei australiene, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Conform presei locale, un lider al bisericii şi mai mulţi credincioşi din suburbia respectivă au fost înjunghiaţi în timpul unei liturghii care era în desfăşurare într-o biserică asiriană din partea de vest a oraşului Sydney. Înregistrările video ale incidentului difuzate online surprind momentul în care un bărbat îmbrăcat în negru se repede spre predicatorul Mar Mari Emmanuel şi îl înjunghie cu un cuţit. Mai multe persoane au sărit în ajutor şi au imobilizat atacatorul.

Potrivit salvatorilor, cele patru persoane care beneficiază de îngrijiri medicale au între 20 şi 70 de ani. Potrivit Reuters, una dintre cele patru persoane, cu vârsta de peste 50 de ani, a fost transportată la spital în stare gravă.

Poliţia l-a arestat pe presupusul atacator, care cooperează cu anchetatorii, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Cartierul Wakeley unde a avut loc atacul este cunoscut pentru prezenţa acolo a unei mici comunităţi creştine asiriene care a fugit de persecuţiile şi de războaiele din Siria şi Irak. Sute de persoane, aparent membre ale acestei comunităţi, s-au deplasat spre biserică după atac încercând să-l găsească încă acolo pe autorul acestuia, dar au fost respinse de forţele de ordine şi au avut loc incidente.

Este al doilea atac cu cuţitul în Sydney după cel de la un mall din suburbia Bondi, unde au fost ucişi sâmbătă şase oameni. Atacul de la mall a fost comis de un bărbat de 40 de ani care suferea de o maladie mintală şi nimic nu sugerează o eventuală motivaţie teroristă, potrivit poliţiei australiene. Agresorul de sâmbătă pare să fi vizat în primul rând femei, a adăugat luni sursa citată.

Atac cu cuțitul într-un mall din Sydney/ Sute de oameni au fost evacuaţi după ce mai multe persoane au fost înjunghiate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here