Marina SUA a recunoscut că două clipuri video din 2015, dar și unul din 2004, care ar prezenta OZN-uri în zbor, sunt reale, informează CNN, preluat de Digi24.

Oficialii americani au spus că nu știu ce ar putea fi aceste obiecte zburătoare, dar nici nu au presupus ce ar putea fi.

Obiectele zburătoare neidentificate care apar în cele trei clipuri video declasificate de forțele armate sunt „fenomene aeriene neidentificate”, a spus Joe Gradisher, purtător de cuvânt al Marinei SUA, pentru CNN.

Clipurile video au apărut prima dată în decembrie 2017, fiind publicate de To The Stars Academy of Arts & Sciences, și prezintă niște obiecte zburătoare foarte rapide și neclare, surprinse de camere avansate cu infraroșu.

Filmarea din 2004 arată cum senzorii camerelor localizează ținta, înainte ca aceasta să accelereze rapid și să iasă din cadru. Senzorii nu au reușit s-o mai localizeze ulterior.

Clipurile din 2015 conțin și înregistrări audio ale piloților care încearcă să-și dea seama ce au surprins. La un moment dat, unul dintre piloți spune că obiectul din înregistrare este o dronă.

Purtătorul de cuvânt al Marinei SUA a spus că transparența instituției privind aceste „fenomene aeriene neidentificate” are rolul de a încuraja militarii aflați în pregătire să raporteze orice fel de „incursiuni” care au loc în zona bazei aeriene, care afectează siguranța piloților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here