Discuție nervoasă în dosarul de mită „PSD Arad”: „Eu scot 10.000 de euro din buzunar, că-i am, mă duc la Antena 3 și-i dau lui Gâdea”

Inquam Photos / Ciprian Petcut

Apar noi detalii în dosarul „PSD Arad”, care conține un spectaculos circuit între mai multe instituții.

În dosarul instrumentat de DNA apare o discuție purtată de directorul economic al DRDP Timișoara, Aurel Costin Purcel, în care acesta vorbește despre posibilitatea de-a plăti o campanie mediatică. Este invocat numele lui Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3.

Deranjat de influența PSD Arad la vârful DRDP, Purcel face următorul comentariu: „Eu i-am zis lui Mircea, io… dacă mă mai mușcă mult lumea de cur, printre care și colegii tăi de la Arad, eu scot 10.000 de euro din buzunar și mă duc la Antena 3… Eu nu mă duc la o fițuică din asta, aicea, să… Eu scot 10.000 de euro din buzunar, că-i am, mă duc la Antena 3 și-i dau lui Gâdea… și… și trei… și trei zile vorbesc numa’ de … nu… numai de Lu… Lucaciu, de Ispravnic, de cine vreau eu!”.

În dosarul șpăgilor de la PSD Arad, în care sunt urmăriți penal președintele PSD Arad, Dorel Căprar, și parlamentarii Florin Tripa și Ioan Chisăliță.

Procurorii DNA au adunat dovezi din care reiese că posturile de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Timișoara erau ocupate contra unor sume de bani strict la recomandare de la PSD, că aceste posturi erau motiv de război între filialele PSD Arad, Timiș și Caraș Severin, că erau vizate pentru împărțirea de la partid inclusiv posturile pentru lucrători necalificați, și că persoanele care erau angajate ca urmare a sprijinului politic erau obligate să plătească o taxă la PSD. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor opt persoane reţinute în dosarul de corupţie de la vama Nădlac II, dosar în care sunt cercetaţi şi lideri ai PSD Arad.

DNA a reţinut opt persoane în acest dosar, respectiv Cristian Ilie Ispravnic – director general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, consilier judeţean şi vicepreşedinte al PSD Arad; Cristian Horgea – şef al Agenţiei de Control şi Încasare Nădlac II şi vicepreşedinte al PSD Arad; Anca Stoenescu – fosta şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

De asemenea, au fost reţinuţi cinci angajaţi ai CNAIR, unii în punctul de lucru din Vama Nădlac II – Elisabeta Miuţescu (angajată în cadrul Agenţiei de Control şi Încasări Nădlac II), Cristian Dima (angajat în cadrul Agenţiei de Control şi Încasări Nădlac II), Mircea Lucaciu (şef la Departamentul Venituri din cadrul DRDP) Timişoara), Patriciu Pascu (şef al Departamentului Juridic din cadrul DRDP Timişoara şi vicepreşedinte al PSD Arad), Vasile Băeţan (inginer).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here