VIDEO | ”Vom continua să luptăm!”, afirmă prima doamnă a SUA după dezbaterea ratată a lui Joe Biden

Sursa foto: Facebook

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a promis că nu va permite ca o dezbatere să fie definitorie pentru cariera politică a soţului ei în vârstă de 81 de ani, preşedintele democrat Joe Biden, şi a asigurat că va continua să „lupte” pentru candidatura acestuia în vederea câştigării unui nou mandat de preşedinte al SUA, declaraţii consemnate într-un interviu pe care ea l-a acordat revistei Vogue, preluată luni de agenţia EFE, notează Agerpres.

Jill Biden, care apare pe coperta ediţiei din iulie a acestei reviste, a acordat interviul duminică la reşedinţa prezidenţială de la Camp David, unde familia Biden s-a reunit în weekend.

Liderul democrat de la Casa Albă şi-a văzut candidatura slăbită după dezbaterea electorală de joi cu rivalul său republican, fostul preşedinte Donald Trump. Actualul preşedinte a părut în dezbatere nesigur, adesea dezorientat şi incoerent, fără a fi capabil să ducă vreo frază până la capăt.

După dezbatere, voci din Partidul Democrat au sugerat că ar fi bine ca el să se retragă din cursa electorală pentru alegerile din noiembrie. Joe Biden a asigurat însă a doua zi că nu are nicio intenţie să renunţe la candidatura pentru al doilea mandat. Acest subiect pare să fi fost abordat şi la întâlnirea cu familia din weekend.

„Nu vom permite ca aceste 90 de minute (de dezbatere) să definească cei patru ani în care a fost preşedinte. Vom continua să luptăm!”, a asigurat soţia sa, Jill Biden, în interviul pentru revista Vogue.

După aproape o jumătate de viaţă alături de Joe Biden, ea este confidenta lui, ancora sa şi cea care l-a încurajat cel mai mult în ultimele zile să-şi continue campania pentru realegere. El „va face mereu ce este cel mai bine pentru ţară”, a pledat ea din nou în favoarea soţului său în acest interviu.

„Fiecare campanie este unică. Dar în acest caz urgenţa este diferită. Ştim ce este în joc. Joe cere poporului american să se unească pentru a pune capăt la toată această încrâncenare”, a adăugat Jill Biden.

Fără a menţiona numele fostul preşedinte republican ce doreşte şi el al doilea mandat la Casa Albă, Donald Trump, ea a sugerat că alegerea acestuia din urmă ar aduce „haos” şi mai multă diviziune în ţară.

Între timp, echipa de campanie a lui Joe Biden a difuzat luni un nou clip electoral televizat şi online, ce reafirmă hotărârea acestuia de a continua să conducă SUA.

Intitulat „Ştiu” (I know), în clip apar imagini cu Biden la un miting desfăşurat în statul Carolina de Nord a doua zi după dezbaterea nefericită şi în care clamează: „Când te doboară, te ridici!”. Imaginile cu Biden sunt intercalate cu cele ale lui Trump cu scopul de a denunţa „minciunile” acestuia din urmă în dezbaterea electorală.

În acest timp continuă să curgă şi mesajele de susţinere faţă de Biden din propria sa tabără, în care totuşi membrii ei conştientizează situaţia dificilă. „Americanii merită un preşedinte care nu dă înapoi în faţa luptei, iar acesta este Joe Biden. Acesta este spiritul pe care s-a construit această ţară şi este ceea ce preşedintele Biden face în fiecare zi în munca sa de Comandant Suprem”, spune directorul de comunicare al campaniei democrate, Michael Tyler.

La rândul său, congresmanul democrat Jamie Raskin a admis că partidul său are „discuţii foarte oneste, serioase şi riguroase” după prestaţia slabă a lui Biden în dezbaterea cu Trump. Referindu-se la ideea unei eventuale retrageri a lui Biden din cursă, acelaşi congresman a spus că faţă de preşedinte există în partid „o rezervă uriaşă de afecţiune şi dragoste”, ceea ce face să fie „o situaţie dificilă”.

Dar, indiferent care va fi în final decizia lui Biden, mai spune congresmanul, Partidul Democrat „va fi unit”, inclusiv la convenţia sa care va avea loc în august la Chicago şi căreia îi revine hotărârea definitivă asupra candidaturii prezidenţiale.

De ce nu va pleca Joe Biden. Există ceva trumpian în negarea realității de către Partidul Democrat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here