VIDEO | Vrea Lukașenko să invadeze Moldova? Ce spune ambasadorul Belarusului la Chișinău

Ambasadorul belarus în Republica Moldova, Anatoli Kalinin, a fost convocat miercuri, la Ministerul de Externe de la Chişinău, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare video în care preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko le prezenta marţi generalilor săi o hartă tactică în care erau incluse direcţii de atac asupra Ucrainei şi care indica mişcări de trupe spre Transnistria.

În cursul discuţiei cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, ambasadorul Anatoli Kalinin a menţionat că este vorba despre o ”prezentare incorectă” de către responsabili ai Ministerului Apărării belarus a informaţiilor respective, potrivit unui comunicat al MAE moldovean, relatează portalul Deschide.md.

În acest context, secretarul de stat moldovean a subliniat necesitatea unei intervenţii publice din partea Ambasadei Republicii Belarus, care să combată tranşant percepţiile eronate vehiculate în spaţiul public.

Aleksandr Lukaşenko le-a prezentat marţi generalilor săi o hartă care indica direcţii de atac asupra Ucrainei, împărţită în patru zone, aceasta arătând mişcări de trupe în direcţia Transnistriei. Imaginile video înregistrate la Consiliul de Securitate al Belarusului, care se întrunise marţi, au fost publicate pe canalul Telegram al preşedinţiei belaruse şi preluate de numeroase canale media internaţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here