VIDEO | Vreme severă și în Bulgaria: Strat de grindină de 20 de centimetri

Fenomene meteo extreme s-au înregistrat, în acest weekend, și în Bulgaria. Sudul țării a fost lovit de o furtună foarte puternică, însoțită de căderi masive de grindină, astfel încât stratul de gheață a ajuns la aproape 20 de centimetri provocând pagube însemnate.

Localitățile din sudul Bulgariei Zlatograd, Madan și Devin au fost afectate sâmbătă de grindină şi de ploi torenţiale, potrivit administraţiilor locale. Grindina din localitatea Galishte, în apropiere de Madan, a fost atât de mare încât a spart țigle și ferestre, a declarat primarul din Madan, Fahri Molaisenov, potrivit agenţiei de presă BTA.

Grindina de mărimea unei nuci a făcut prăpăd pe câmpurile și grădinile din satul Nedelino, lângă Smolyan. Mulți agricultori au semnalat pe reţelele de socializare că nicio legumă sau orice altceva plantat nu a supraviețuit. În Zlatograd, grindina a format un strat gros de 20 cm, a declarat primarul Miroslav Yanchev. Culturile din jurul localităților în care a căzut grindina sunt aproape în întregime distruse. De asemenea, ploaia și grindina au inundat străzile, birourile și unitățile de alimentație publică din Devin.

Vremea severă a continuat și duminică după-amiază în Bulgaria. Într-o localitate din regiunea Tvardișko a căzut grindină de mărimea unei mingi de tenis, relatează agenția Focus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here