Vijelie în județul Galați: zeci de solarii și de mașini avariate, 100 de copaci doborâți

Sursa: News.ro

O furtună puternică însoţită de grindină şi vânt puternic s-a abătut joi seară asupra judeţului Galaţi, cel mai afectat fiind municipiul, unde au fost raportate până acum 50 de maşini avariate şi 100 de copaci doborâţi de vijelie, transmite News.ro.

Potrivit prefectului de Galati, Gabriel Avrămescu, furtuna puternică a afectat îndeosebi municipiul, fiind înregistrate până acum 105 apeluri la 112.

Din raportările de până acum, sunt 100 de copaci doborăţi pe străzi sau peste maşini. Circa 50 de autoturisme au fost avariate sau chiar distruse după ce arborii au căzut peste ele.

Potrivit stirileprotv.ro, a fost prăpăd în comuna Matca, unul dintre cele mai mari bazine legumicole din ţară. Aici, vântul puternic a pus la pământ zeci de solarii cu roșii şi castraveţi.

„Intervin forţe MAI, jandarmi, pompieri şi vor interveni toată noaptea pentru că nu prea avem ajutor şi din partea administraţiei locale. Din partea Primăriei au intervenit 2 echipe până acum. Sunt circa 100 de copaci căzuţi, 50 de maşini avariate, unele distruse. A plouat şi cu grindină circa jumătate de oră”, a declarat prefectul de Galaţi.

Conform sursei citate, străzile municipiului s-au inundat, apa ajungând şi chiar depăşind nivelul bordurilor.

De asemenea, centrul Galaţiului s-a blocat în timpul furtunii, la fel şi drumul spre Vama Giurgiuleşti, unde s-au format cozi de TIR-uri, după ce şoseaua a fost blocată de doi plopi masivi.

Localitatea Piscu este nealimentată cu curent electric din cauza vântului, în timp ce, în municipiu, cea mai afectata de furtună este zona Micro 39-Micro 40.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here