Premierul Viorica Dăncilă participă, duminică, alături de mai mulți miniștri, la Sărbătoarea națională de la Țebea, cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Aflată în campanie eletorala, ea s-a fotografiat alături de oamenii veniți la serbare.

La evenimentele din Baia de Criș, județul Hunedoara, sunt prezenți și mai mulți membri ai Executivului, printre care ministrul Sănătății Sorina Pintea, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Afacerilor Interne Mihai Fifor, ministrul pentru Mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat Ștefan-Radu Oprea și ministrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero.

Manifestările comemorative au început la ora 10:30, când a avut loc o slujba religioasă urmată de evocarea istorică și ceremonia depunerii de coroane la mormântul lui Avram Iancu, lângă Gorunul lui Horea și defilarea Gărzii de Onoare.

Tradițională serbare națională are loc la mormântul lui Avram Iancu, în inima Țării Moților, în condițiile în care pe 10 septembrie 2019 se împlinesc 147 de ani de la moartea acestuia.

Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluției de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munții Apuseni, într-o familie de moți înstăriți. A studiat dreptul la Cluj și a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Cris, fiind îngropat la Țebea, județul Hunedoara, lângă „Gorunul lui Horea”.

Serbările Naţionale de la Ţebea se vor încheia duminică după-amiază, cu un spectacol folcloric la care vor participa solişti de muzică populară cunoscuţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here