Bâlbe la Casa Albă în privința riscului de răspândire a coronavirusului în SUA

Riscul de răspândire a noului coronavirus în Statele Unite este „foarte scăzut”, a declarat miercuri preşedintele american Donald Trump, salutând acţiunile guvernului său în lupta împotriva epidemiei cum sunt restricţiile privind călătoriile din China, relatează Agerpres, care citează AFP.

„Datorită a ceea ce am făcut, riscul pentru americani rămâne foarte scăzut”, a declarat preşedintele Trump în cadrul unei conferinţe presă la Casa Albă, subliniind că deciziile sale au fost totuşi calificate „ridicole” de către adversarii săi.

Donald Trump a afirmat de asemenea că nu este „inevitabil” ca epidemia provocată de noul coronavirus să se răspândească la scară largă în Statele Unite, relativ neafectate până acum.

„Există o şansă ca situaţia să se înrăutăţească. Este posibil să se înrăutăţească semnificativ”, a admis el în cadrul conferinţei de presă de la Casa Albă. „Dar nimic nu este inevitabil”, a insistat miliardarul republican.

Riscul de răspândire a noului coronavirus în Statele Unite ar putea „evolua rapid”, a avertizat cu puţin timp înainte secretarul american pentru Sănătate, Alex Azar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here