Vizita regelui Charles al III-lea în Germania se va desfăşura conform calendarului iniţial

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Vizita regelui britanic Charles al III-lea în Germania, prevăzută pentru săptămâna viitoare, se va desfăşura conform planificării iniţiale, chiar dacă etapa franceză a turneului european al monarhului britanic a fost amânată, a anunţat vineri cabinetul preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier, potrivit DPA, citată de Agerpres.ro.

Regele Charles al III-lea şi soţia sa, Camilla, urmează să sosească în Germania la 29 martie, aceasta fiind prima vizită externă a noului monarh britanic în această calitate.

Vizita cuplului regal britanic în Franţa a fost amânată din cauza protestelor violente faţă de reforma sistemului de pensii propusă de guvernul de la Paris.

În timpul vizitei în Germania, care se va încheia vineri, va fi organizat un banchet la Palatul Bellevue. Agenda vizitei în Germania a regelui Charles al III-lea include un discurs în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal) şi întâlniri cu oficialităţi din landul Brandenburg.

De asemenea, preşedintele Steinmeier şi soţia sa Elke Büdenbender intenţionează să însoţească cuplul regal britanic la Hamburg, al doilea oraş din Germania ca populaţie.

Vizita lui Charles al III-lea în Franţa, amânată din cauza manifestaţiilor împotriva reformei pensiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here