În estul Ucrainei există riscul producerii unui masacru asemănător genocidului bosniac din Srebrenița, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit Agerpres. Putin, a declarat marți că se teme că, în cazul în care Kievul va câștiga controlul asupra regiunii Donbas, din estul Ucrainei, fără nicio granție, există posibilitatea producerii unui masacru asemănător cu cel de la Srebrenița. 

Genocidul de la Srebrenița a avut loc în iulie 1995, în timpul războiului din Bosnia, când peste 8.000 de bosniaci, majoritatea bărbați, au fost uciși.

Partea ucraineană aduce în discuție de fiecare dată trimiterea de trupe la granița cu Rusia. Ei bine, imaginați-vă ce s-ar întâmpla ulterior. Ar fi ca la Srebrenița”, a spus Putin. „Ce se va întâmpla acolo? Și cine îi va conduce pe naționaliști atunci când vor intra în acele teritorii fără să ofere nicio garanție populației?”, a adăugat acesta.

Vladimir Putin şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski au stabilit marți de comun acord cu Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel implementarea unui armistiţiu complet în regiunile separatiste ucrainene şi, eventual, acordarea unui statut special.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here