Vladimir Putin se confruntă cu rezistența din FSB

Agenții serviciilor secrete ai lui Vladimir Putin refuză să lucreze în zonele Ucrainei ocupate de ruși, susține un presupus insider al FSB, potrivit Daily Mail.

Nici măcare salariile de șase până la opt ori mai mari decât de obicei nu reușesc să-i convingă pe ofițerii de contrainformații să se mute în zonele cucerite, a spus sursa.

Putin are nevoie urgentă de agenți de informații obișnuiți și militari pentru a-și impune conducerea în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, precum și în Herson, Zaporojie și Harkov.

Însă agenții FSB evită posturile, obținând certificate medicale de la medicii de familie pentru ei sau pentru membrii familiei, relatează forumul Telegram We Can Explain.

Lipsa de loialitate față de Putin din partea agenților de informații de bază reflectă o reticență a trupelor de a fi detașați în zona de război, ceea ce a dus la recrutarea disperată de către Kremlin de prizonieri neantrenați și civili pentru desfășurarea în prima linie. 

Șefii serviciilor secrete „siloviki” ai lui Putin încearcă chiar să-i atragă pe agenții pensionari sau concediați, pentru posturi în zonele de conflict.

Dar există prea puțin sau deloc interes, a declarat o sursă FSB pentru canalul Telegram.

Aceasta a declarat: „Am sunat 200 de persoane [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta.

„Acest lucru se întâmplă în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”.

Ofițerilor li s-au oferit aproximativ 5.000 de lire sterline pe lună pentru a servi în zonele ocupate, susține sursa citată de Daily Mail.

Aceasta este de până la opt ori plata lor normală și mult mai mult decât plățile către soldații care luptă în război.

„Departamentele de personal cheamă în mod activ foștii angajați, chiar și cei disponibilizați din motive de discreditare”, se mai arată în raport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here