Volodimir Zelenski – alocuţiune ”istorică”, marţi, în faţa Camerei Comunelor din Marea Britanie

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, urmează să ţină o alocuţiune ”istorică” în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentul Regatului Unit, marţi, la ora 17.00 GMT, (19.00, ora României), potrivit CNN, citat de News.ro.

Zelensky se va adresa membrilor parlamentului prin legătură video, ”prima dată când se întâmplă acest lucru în Cameră”, în timp ce activităţile parlamentare oficiale vor fi suspendate, potrivit unui comunicat de presă al Camerei Comunelor, publicat luni.

Preşedintele Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle, a dat curs acestei cereri şi a afirmat: ”Fiecare parlamentar doreşte să audă direct de la preşedinte ce are de zis, care ne va vorbi în direct din Ucraina, aşa că aceasta este o oportunitate importantă pentru Cameră”.

”Mulţumim din nou personalului nostru incredibil pentru că a lucrat în ritm alert pentru a face posibilă această adresă istorică”, a adăugat Hoyle în declaraţie.

Parlamentarii vor putea urmări discursul pe ecranele instalate în cursul nopţii pe fiecare parte a Camerei. Peste 500 de căşti vor sta la dispoziţia parlamentarilor, pentru a le permite să audă o traducere simultană în limba engleză, potrivit unei comunicat al Camerei Comunelor.

Nu va exista o sesiune de întrebări şi răspunsuri la sfârşitul alocuţiunii preşedintelui Ucrainei, a mai fost menţionat în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here