Vreme rea și furtuni în Europa de Vest | MAE avertizează

Zone mari din Portugalia, Spania, Franța și Italia sunt sub coduri roșiii și portocalii de vreme rea. În cele două țări iberice, șase oameni au murit deja din cauza intemperiilor. De asemenea, pabugele materiale sunt semnificative: sute de case inundate, drumuri blocate, căi ferate acoperite de apă.

Toate acestea din cauza furtunii Elsa, care a lovit regiunea la mijlocul săptămânii. Elsa și-a pierdut deja din suflu dar vine furtuna Fabien tare din urmă, așa că probleme vor continua și în următoarele zile. 

Ministerul Afacerilor Externe a informat în această dimineață cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, în perioada 20-22 decembrie 2019, întreaga Peninsulă Iberică va fi afectată de un sistem atmosferic extrem de puternic, cu ploi torențiale, iar vântul va sufla în rafale de până la 120 km/oră. Pe alocuri, cantitatea de apă acumulată în urma ploilor va putea duce la inundații.   

Un avertisment similar a fost dat și pentru Franța. În conformitate cu datele transmise de autoritățile locale şi serviciul meteorologic al Aeronauticii militare franceze, pentru perioada 20 – 22 decembrie 2019, au fost emise coduri portocaliu și roșu de furtuni cu intensificări ale vântului (200 km/oră) și ploi abundente cu risc de inundații în Departamentul Alpes Maritimes și în sud vest, la frontiera cu Regatul Spaniei, în zona orașului Biarritz, Departamentul Pyrénées Atlantiques, în regiunea Aquitaine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here