Armata chineză a fost pusă în stare de alertă de război, gata să acționeze „în orice secundă”, pe fondul tensiunilor crescânde asupra teritoriilor disputate din Marea Chinei de Sud, informează stirileprotv.ro. În primul său discurs din acest an către forțele armate ale țării, președintele Chinei a subliniat necesitatea ”pregătirii soldaților pentru luptă cu normă întreagă”.

De asemenea, liderul chinez a spus că Armata de Eliberare a Poporului (AEP) trebuie să folosească fricțiunile din prima linie pentru a îmbunătăți capacitățile trupelor.

Xi, care conduce și Comisia Militară Centrală a Chinei (CMC), organismul superior de comandă, a declarat că AEP trebuie să fie gata să „acționeze în orice secundă”, în condițiile în care forțele armate ale țării au început luni antrenamentele și exercițiile militare ale anului.

De asemenea, el a ordonat AEP să „mărească substanțial” utilizarea tehnologiei în exercițiile sale, pentru a ține pasul cu ultimele evoluții în domeniul cunoștințelor militare și hi-tech. Potrivit South China Morning Post, acestea includ simulări pe computer și lupte online, precum și explorarea mai multor oportunități de a adăuga internet și tehnologie, termeni cunoscuți sub numele de tech + și web +.

”Armata de Eliberare a Poporului să crească integrarea de noi echipamente, noi forțe și noi tărâmuri de luptă în sistemele de antrenament și luptă”, a spus el.

Deși nu a specificat despre ce lupte din prima linie este vorba, trebuie menționat faptul că anul 2020 a cunoscut cel mai grav conflict al Chinei din ultimele decenii cu India, în regiunea de frontieră sud-vestică, care a dus la peste 20 de decese ale indienilor și la un număr nedivulgat de victime chineze.

Cele două părți au rămas blocate într-un conflict în zona munților Himalaya.

Armata Chinei a adoptat tot mai multe simulatoare care imită echipamente reale, conectându-le online, astfel încât un exercițiu să fie cât mai „real” și intens posibil, în cadrul strategiei sale de internet și tehnologie.

„Exercițiile au loc într-o nouă eră și trebuie diversificate și echipate cu jocuri hi-tech, chiar și de război”, a spus Song.

În ordinul său, Xi Jinping a subliniat, de asemenea, că exercițiile militare trebuie să evidențieze cooperarea între forțe, pentru a crea capacități de operare comună, iar siguranța soldaților în antrenament trebuie să fie bine gestionată.

Ordinul a venit în timp ce noul portavion britanic HMS Queen Elizabeth va ajunge în regiune în următoarele luni, ca parte a primei sale misiuni operaționale.

SUA au trimis frecvent nave prin Marea Chinei de Sud pentru a contesta pretenția Chinei asupra regiunii și există speculații că Marea Britanie va face același lucru atunci când HMS Queen Elizabeth va deveni pe deplin operațional.

Se așteaptă ca nava să se alăture forțelor navale americane și japoneze din apropierea insulelor Ryukyu din Japonia „cât mai curând”, potrivit Kyodo News.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here