Zeci de percheziţii, în Capitală şi în 11 judeţe, într-un dosar în care mai mulţi studenţi ai unei universităţi private din Braşov sunt suspectaţi că au plătit pentru a promova examenele/ Printre suspecţi, poliţişti

Sursa: Cosmin Enache/Inquam Photos

Mai mulţi studenţi ai unei universităţi particulare cu sediul în municipiul Braşov sunt suspectaţi că au dat unui profesor bani şi diverse bunuri pentru a promova examenele anuale, inclusiv pe cel de licenţă. Joi, procurorii braşoveni, care instrumentează acest dosar, au făcut 20 de descinderi în Capitală şi în 11 judeţe. Printre suspecţi se află şi poliţişti. Sumele de bani oferite erau cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, relatează News.ro.

În dosarul de dare şi luare de mită, care vizează o universitate privată din Braşov, sunt cercetaţi 15 studenţi sau foşti studenţi ai universităţii, care ar fi dat sume de bani cuprinse între 500 şi 2500 de lei pentru a promova examenul. Cele mai mari sume erau pentru promovarea examenului de licenţă, precizează procurorii. Printre cei vizaţi de anchetă se numără şi opt agenţi de poliţie şi un subofiţer de jandarmerie, care au fost duşi la audieri la sediul Parchetului, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.
Conform anchetatorilor, unii dintre cei conduşi la audieri au calitatea de martor, iar ceilalţi au dobândit calitatea de suspect, printre suspecţi numărându-se şi poliţişti.
„În fapt, în perioada 2023-2024, mai multe persoane – suspecţi în cauză – care au avut sau au şi în prezent calitatea de student la o universitate privată din municipiul Braşov, au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universităţii diverse sume de bani şi bunuri cu scopul facilitării promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă”, a informat, joi, printr-un comunicat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, care instrumentează acest dosar.
Ancheta vizează infracţiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. Cele 20 de percheziţii au avut loc la adrese din Bucureşti şi din judeţele Alba, Buzău, Dâmboviţa, Covasna, Constanţa, Harghita, Prahova, Giurgiu, Braşov, Galaţi şi Vrancea.
Printre suspecţii din dosar se numără şi profesorul care ar fi luat mita. La ora transmiterii acestei ştiri, la Braşov au loc audieri în acest dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here