Zelenski: În Marea Britanie, Regele este pilot al forţelor aeriene. În Ucraina de astăzi, fiecare pilot al forţelor aeriene este un Rege

Foto: president.gov.ua

Discursul pe care Volodimir Zelenski l-a rostit miercuri în faţa celor două camere ale Parlamentului britanic a conţinut o replică remarcabilă, care ar fi fost ideea însuşi preşedintelui ucrainean: „În Marea Britanie, Regele este pilot al forţelor aeriene. În Ucraina de astăzi, fiecare pilot al forţelor aeriene este un Rege”, relatează „The Guardian”, citat de News.ro.

Această frază este contribuţia personală a preşedintelui Volodimir Zelenski, iar ideea i-a venit în timp ce stătea împreună cu cei mai apropiaţi consilieri ai săi înainte de vizita sa istorică la Londra, a aflat The Guardian.

El a vrut să sublinieze importanţa puterii aeriene în lupta pentru supravieţuire a Ucrainei împotriva Rusiei şi să pledeze convingător în faţa Occidentului pentru a-i oferi avioane de luptă.

„A fost ideea preşedintelui”, a declarat o sursă pentru „The Guardian”.

Zelenski are o echipă care îi redactează discursurile, din care fac parte foşti jurnalişti şi scenarişti care au lucrat la emisiunea sa de succes, „Servitorul poporului”. Înainte de a câştiga alegerile prezidenţiale din Ucraina, în 2019, el a fost actor de comedie.

Este însă un fapt cunoscut că Zelenski îşi scrie singur unele paragrafe din discursurile sale şi că face modificări de ultim moment folosindu-se de laptopul său. El este pasionat de poezie şi vine singur cu imagini şi metafore, spun cei din cercul său intim.

După discursul din Parlamentul britanic, Volodimir Zelenski a mers la Palatul Buckingham unde a fost primit de Regele Charles al III-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here