Marea Britanie analizează „în mod activ” posibilitatea de a furniza avioane Ucrainei

Premierul Rishi Sunak i-a cerut ministrului apărării, Ben Wallace, să analizeze ce avioane ar putea fi oferite de Marea Britanie Ucrainei, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, citat de The Guardian, citat de News.ro.

„Prim-ministrul l-a însărcinat pe secretarul apărării să analizeze ce avioane am putea oferi, dar, pentru a fi clar, aceasta este mai degrabă o soluţie pe termen lung decât o capacitate pe termen scurt, de care Ucraina are cea mai mare nevoie acum”, a spus purtătorul de cuvânt.

El a subliniat că nu a fost luată nicio decizie privind furnizarea de avioane britanice Ucrainei, dar că problema este analizată „în mod activ” de Ben Wallace.

„Nu am luat o decizie dacă vom trimite sau nu avioane de luptă britanice. Evident, există o discuţie şi în alte ţări cu privire la propriile lor avioane de luptă, unele dintre acestea fiind mai apropiate de ceea ce piloţii ucraineni sunt obişnuiţi”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În schimb, Marea Britanie vrea să primească primii piloţi ucraineni în primăvară pentru a-i antrena. „Evident, vrem să înceapă cât mai curând posibil”, a spus oficialul, subliniind că avioanele sunt „piese complexe de echipament militar”.

El a adăugat: „Credem că este corect să furnizăm atât echipamente pe termen scurt, cum ar fi tancuri Challenger, tunuri suplimentare, capacităţi cu rază de acţiune mai lungă care pot ajuta la câştigarea războiului acum, dar şi să privim pe termen mediu şi lung pentru a ne asigura că Ucraina are toate capacităţile posibile de care are nevoie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here