Zelenski s-a dus la Bahmut, pe linia frontului

Sursa: presidency.gov.ua

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a dus în oraşul Bahmut, aflat pe linia frontului, unde forţele ucrainene şi cele ruseşti duc de luni de zile o bătălie crâncenă, informează BBC, potrivit News.ro.

Anunţul a fost făcut de Preşedinţia ucraineană.

Vizita a fost neanunţată în prealabil, din motive de securitate, aşa cum au fost şi celelalte vizite făcute de preşedintele ucrainean până acum pe linia frontului.

Zelenski s-a întâlnit cu trupele şi le-a înmânat premii soldaţilor.

De luni de zile, Bahmut este o ţintă-cheie pentru forţele ruseşti din regiunea Doneţk şi a fost extrem de grav afectat de bombardamente. Cu toate acestea, forţele ucrainene au reuşit să păstreze controlul.

„Bahmut este cel mai fierbinte punct de pe întregul front de 1.300 de km. Din luna mai, ocupanţii încearcă să ne rupă Bahmutul, dar timpul trece şi Bahmutul muşcă nu doar din armata rusă, ci şi din mercenarii ruşi veniţi să înlocuiască armata risipită a ocupanţilor. Rusia a pierdut deja aproape 99.000 de soldaţi în Ucraina. În curând vor fi 100.000 de victime ale ocupanţilor. Şi pentru ce? Nimeni de la Moscova nu poate răspunde la această întrebare.Şi nici nu o vor face. Ei duc războaie şi irosesc vieţile oamenilor, ale altora, nu ale celor dragi, nu ale lor, ci ale altora, doar pentru că un grup de la Kremlin nu-şi poate recunoaşte greşelile şi se teme teribil de realitate. Dar realitatea vorbeşte de la sine. Le mulţumesc tuturor luptătorilor care ţin cu eroism linia Bahmut, Soledar, Avdiivka, Mariinka, Kreminna şi întreaga regiune Donbas”, a spus preşedintele ucrainean în mesajul transmis luni seara către naţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here