WTA nu va organiza turnee în China în 2022

Foto: Wikimedia Commons

Şeful WTA, Steve Simon, a anunţat că forul pe care îl conduce nu va organiza turnee în China în acest an, ca urmare a cazului Peng Shuai, transmite News.ro.

În urma dispariţiei jucătoarei chineze Peng Shuai timp de mai multe săptămâni, anul trecut, după ce a acuzat un lider chinez că a agresat-o sexual, WTA a eliminat din calendarul său turneele din China. Steve Simon, CEO WTA, a declarat că nici în acest an nu vor avea loc turnee în China.

„Rămânem hotărâţi să găsim o soluţie (n.r. – în cazul Shuai Peng ). O soluţie cu care noi, Peng şi guvernul chinez să ne simţim confortabil. Nu avem nicio intenţie de a ne îndepărta de China. Ne-am suspendat deocamdată operaţiunile acolo şi vom continua să facem acest lucru până când vom ajunge la o soluţie”, a declarat Simon la Tennis Podcast, potrivit lequipe.fr.

Steve Simon a mai spus că WTA nu a avut nicio comunicare recentă cu Peng, care nu a mai fost văzută de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie, unde şi-a făcut apariţia la câteva evenimente. La Jocurile Olimpice, jucătoarea chineză a negat că ar fi făcut vreo acuzaţie de agresiune sexuală, probabil sub presiunea guvernului chinez. WTA a cerut o anchetă oficială şi o oportunitate de a se întâlni cu Peng Shuai în privat.

WTA nu a publicat turneele care urmează după ediţia US Open din septembrie. Însă Steve Simon a declarat că WTA va anunţa un calendar de toamnă „destul de solid”, în următoarele două sau trei săptămâni.

În cele din urmă, Simon a vorbit despre faptul că, spre deosebire de WTA, ATP şi-a păstrat turneele în China. El a declarat că respectă poziţia forului care guvernează tenisul masculin.

„Diferenţa este că acolo nu au un membru care să aibă probleme. Ei vor trebui să ia propriile decizii în această privinţă. Ne-ar plăcea să avem sprijinul lor? Absolut. Dar nu vom încerca să le influenţăm decizia în niciun fel. Trebuie să fie a lor”, a spus Simon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here