36 de pompieri români intervin pentru stingerea incendiilor de vegetaţie din Franţa

Un număr de 36 de pompieri români participă, sâmbătă, la misiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie din zona Quartier Le Frayot din sud-vestul Franţei, intervenind pentru a împiedica focul să ajungă la clădirile rezidenţiale, a menţine o linie de protecţie şi a lichida focarele ascunse, anunță News.ro.

„Astăzi, 36 de pompieri români, cu 9 mijloace tehnice, continua misiunea de stingere în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franţei, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă. Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi lichidarea focarelor ascunse”, a transmis, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Pompierii români intervin cu autospeciale de stingere şi o cisternă de 12.000 de litri, care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere.
„Pompierii intervin în condiţii extreme. Temperatura ridicată, umiditatea scăzută (sub 10%) şi vântul care suflă cu putere îngreunează intervenţia din teren a salvatorilor”, a menţionat sursa citată.
La misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie participă un modul specializat, format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.
Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here