4 din 10 locuitori ai orașelor din România au minimum un dinte lipsă – studiu

Prețul tratamentelor stomatologice și neglijența rămân factori-cheie care îi determină pe români să amâne vizita la medicul stomatolog, este concluzia unui studiu din care reiese că 39% dintre cei care au pierdut unul sau mai mulți dinți renunță pentru moment la controlul de specialitate.

Totodată, 65% dintre români ar merge mai des la medicul stomatolog dacă ar beneficia de prețuri mai accesibile sau soluții financiare pentru plata tratamentelor, alături de eficientizarea timpului de realizare a unei proceduri.​

• 1 din 10 români a ales soluția implantului dentar, iar gradul de satisfacție după realizarea procedurii este de 93%
• 38% dintre români merg la medicul stomatolog mai rar de o dată pe an sau doar la nevoie, principalele motive pentru care ajung în cabinet fiind urgențele dentare
• 39% dintre românii care au pierdut unul sau mai mulți dinți renunță la posibilitatea de a-și redobândi estetica și funcționalitatea zâmbetului printr-un tratament dentar
Principalele bariere care fac pacienții să amâne începerea unui tratament dentar sau să renunțe la acesta sunt preconcepția că un tratament cu implant dentar presupune durere și multe vizite la cabinetul medicului dentist, costurile pe care le asociază cu procedura sau indiferența față de spațiul liber lăsat de dintele pierdut (nu se vede, nu prezintă disconfort).

Rezultatele se regăsesc într-un studiu derulat de DENT ESTET, liderul pieței de medicină dentară privată din România, cu sprijinul agenției de research 360insights, cu scopul de a fundamenta un program de educație dentară a populației și de a crește gradul de conștientizare privind importanța prevenției pentru minimizarea nevoii de tratamente stomatologice complexe.

Studiul, realizat pe un eșantion reprezentativ statistic de 1.000 de persoane, la nivel urban mediu și mare din România, analizează atitudinile și comportamentul românilor din mediul urban cu privire la sănătatea dentară.

Conform aceluiași studiu, 1 din 10 români a ales soluția implantului dentar, iar satisfacția acestora este aproape deplină: 93% sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de tratamentul realizat.

Potrivit rezultatelor obținute, pacienții merg la medicul stomatolog mai rar decât este recomandat, iar factorii reactivi îi reprezintă urgențele dentare, costurile mai mici și posibilitatea realizării tratamentelor într-un timp scurt.

Același studiu relevă faptul că atunci când aleg să se prezinte la medicul stomatolog, românii apreciază calitatea actului medical pe care o corelează cu eficientizarea timpului de realizare a unui tratament și tehnologiile disponibile.

„Atunci când am deschis prima clinică DENT ESTET ne-am asumat o mare responsabilitate față de pacienți: aceea de a le oferi servicii stomatologice de calitate, dar și educarea obiceiurilor de sănătate dentară. Iar astăzi, avem în față un pacient român mai informat și care a devenit mai selectiv în alegerea unei clinici stomatologice. Am făcut constant investiții în tehnologii performante, în dezvoltarea echipei medicale și în supra-specializarea internațională a medicilor. Tocmai de aceea, ne bucurăm că DENT ESTET reprezintă prima alegere a pacienților pentru tratamente dentare complexe,” ne spune dr. Oana Taban – CEO și Fondator al grupului de clinici DENT ESTET.

Grupul DENT ESTET este cea mai complexă rețea de stomatologie din România și include 10 clinici, 3 centre integrate de radiologie digitală, primul departament ATI dintr-o clinică dentară din România, cu o echipă de 14 specialiști în anestezie, 4 studiouri foto Future Smile Design, 4 cabinete de psihologie și un program educațional de management medical. Suprafața totală a spațiilor depășește 3.600 metri pătrați.

În 2019, DENT ESTET a lansat Masterplanul DE Implantologie Digitală oferind pacienților garanții extinse, prin acces la tehnologii high-tech integrate, printre care: echipamente laser revoluționare (Waterlase, Biolase), scannerul intra-oral 3Shape Trios Real Color, soft de ghidare digitală (3 Shape Implant Studio), centrifuga ORGF, Future Smile Studio – studio de diagnostic 3D, laborator dentar digital și laborator de radiologie digitală.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here