562 de persoane care locuiesc în 11 clădiri din oraşul Aninoasa vor fi evacuate. Imobilele sunt în stare avansată de degradare, accentuată în urma cutremurelor din Gorj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis evacuarea a 562 de persoane, dintre care 118 sunt copii, care locuiesc în 11 clădiri din oraşul Aninoasa. Aceste imobile sunt în stare avansată de degradare, situaţie accentuată în urma cutremurelor din judeţul Gorj. În regim de urgenţă se caută spaţii de cazare pentru persoanele evacuate, informează News.ro.

CJSU Hunedoara s-a întrunit în regim de urgenţă miercuri.
”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara s-a întrunit, în această după amiază, în şedinţă extraordinară pentru a stabili măsurile ce se impun în urma unei Note Tehnice întocmită de un expert în construcţii, document prin care se arată că este necesară evacuarea locatarilor din 11 clădiri aflate în oraşul Aninoasa, din cauza stării avansate de degradare în care se află acestea, accentuată în urma cutremurelor care au avut loc în  Gorj şi s-au resimţit şi în Valea Jiului”, transmite ISU Hunedoara.
În cele 11 blocuri, cu câte un etaj fiecare, aflate grupate în zona „Colonie” a oraşului, locuiesc 562 persoane, dintre care 118 sunt copii. Asupra stării tehnice a clădirilor, construite în urmă cu peste 100 de ani, nu s-a intervenit niciodată, astfel că acum, pentru cele 182 de familii, trebuie aplicată procedura evacuării.
Potrivit ISU Hunedoara, prin Hotărârea nr. 7 din 22 februarie a.c.,  membrii CJSU Hunedoara au stabilit ca, în regim de urgenţă, să fie luate mai multe măsuri, printre care identificarea, la nivelul oraşului Aninoasa sau în localităţile apropiate a unor spaţii de adăpostire temporară de tip unităţi de învăţământ, hoteluri, pensiuni, etc, pentru utilizarea în cazul producerii unei situaţii de urgenţă generate de prăbuşirea construcţiilor; Realizarea demersurilor pentru efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii măsurilor ce se impun pentru punerea în siguranţă a blocurilor de locuinţe; Identificarea la nivelul oraşului Aninoasa a unor suprafeţe de teren destinate amplasării, la nevoie, a unor containere modulare; Desfăşurarea de activităţi de informare preventivă a populaţiei ce domiciliază în aceste blocuri; Realizarea demersurilor de punere în aplicare a dispoziţiilor de evacuare emise de Primăria oraşului Aninoasa; Afişarea la loc vizibil a unor materiale de informare preventivă cu privire la riscurile  la care se expune populaţia ce refuză evacuarea.
Cele două cutremure cu magnitudinea peste 5, produse recent în judeţul Gorj, s-au resimţit în mai multe judeţe ale ţării, unde au provocat pagube.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here