85.000 de morți din cauza COVID-19, în lunile de iarnă care urmează, este scenariul avansat de un raport guvernamental din Marea Britanie. În același document se precizează, însă, că este vorba despre „un scenariu, nu despre o previziune”.

Grupul de consultantă științifică pentru situații de urgență (SAGE), care ajută autoritățile britanice să-și planifice activitatea, a elaborat un raport în care este prezentat „cel mai rău scenariu rezonabil” al numărului de decese cauzate de Covid-19 în lunile de iarnă care vor urma, scrie Daily Star.

Documentul consultat de BBC arată că Marea Britanie s-ar putea confrunta cu 85.000 de decese odată cu venirea vremii reci, în al doilea val al pandemiei, care ar urma în această iarnă.

Marea Britanie a raportat până acum peste 332.000 de cazuri de COVID-19 și aproape 41.500 de decese.

Dacă datele din raport s-ar adeveri, numărul de decese din valul al doilea al pandemiei ar reprezenta mai mult decât dublul morților înregistrate până acum în Marea Britanie.

Raportul precizează însă faptul că școlile vor rămâne deschise, în timp ce măsurile de urmărire a cazurilor, izolarea și carantina vor putea opri, în proporție de 40%, răspândirea virusului.

În același document se mai arată că, până în luna noiembrie, „măsurile puse în aplicare vor reduce contactele din afară gospodăriei la jumătate din nivelurile lor normale înainte de martie 2020”.

Potrivit raportului menționat, este posibil că aceste măsuri să rămână în vigoare până în martie 2021, la nivelul amrii Britanii.

Proiecția a luat în considerare persoanele la care riscul de deces este crescut și din cauza că au alte boli severe.

Conform raportului, în Anglia și Tara Galilor ar putea exista 81.000 de decese în plus cauzate de COVID-19, plus 27.000 de decese din cauze non-Covid.

În Scotia ar putea exista 2.600 de decese directe prin Covid și 1.900 în Irlanda de Nord.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here