87 de generali în retragere cer demisiile secretarului Apărării Lloyd Austin și a generalului Mark Milley din cauza retragerii „dezastruoase” din Afganistan

Lloyd Austin. Foto: Flickr

Un grup de 87 de generali pensionari au semnat luni o scrisoare deschisă prin care solicită demisiile lui Lloyd Austin și Mark Milley, spunând că cei doi trebuiau să-l împiedice pe Biden să aprobe ieșirea precipitată din Afganistan, scrie businessinsider.com. Același grup mai trimisese o scrisoare în mai 2020, în care promova teoria conspirației îdin timpul campaniei electorale din 2020.

Scrisoarea a fost semnată de un grup numit „Flag Officers 4 America”, care se descrie ca fiind format din generali și amirali în retragere care apără Constituția”.

Grupul a mai trimis o scrisoare deschisă și în luna mai 2020 în care puneau la îndoială rezultatele alegerilor din 2020, precum și sănătatea fizică și mentală a președintelui Joe Biden.
În scrisoarea de luni a grupului, semnatarii îi acuză pe Milley și Austin de „neglijență în îndeplinirea atribuțiilor” pentru plecarea ”dezatruoasă” din Afganistan, care a lăsat americanii și afganii loiali SUA blocați acolo, aceștia devenind „ostatici de facto ai talibanilor”.
„Un principiu fundamental în armată este responsabilizarea decidenților pentru acțiunile sau inacțiunile lor. Trebuie să existeo responsabilitate la toate nivelurile pentru acest dezastru tragic și evitabil”, se scrie în scrisoare.
„În calitate de principali consilieri militari cei doi ar fi trebuit să facă tot ce le stătea în putință pentru a opri retragerea pripită. În caz contrar, ar trebui să demisioneze”, se mai arată în document.
Departamentul Apărării nu a răspuns imediat la solicitarea Insider de a comenta textul documentului.

Grupul de generali a mai spus că este „catastrofal” faptul că echipamentul militar a fost abandonat în mâinile dușmanilor americani.Grupul a mai afirmat că „din cauza slăbiciunii afișate în Afganistan”, adversarii precum China și Rusia vor fi „încurajați să meargă împotriva Americii” și că teroriștii vor „trece liber în țara noastră” prin frontiera SUA-Mexic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here