După ce părea să fi eradicat epidemia de Covid-19 în urmă cu mai multe săptămâni, după o campanie de vaccinare rapidă care a permis ieşirea din carantină a populaţiei, Israelul pare să se confrunte cu o agravare a situaţiei epidemiologice în anumite regiuni din ţară şi se îndreaptă către noi măsuri restrictive.

Bilanţul mediu al cazurilor de Covid a crescut, în mod foarte îngrijorător, la peste 3.500 în ultima săptămână, din cauza răspândirii variantei Delta a SARS-CoV-2.Această situaţie instabilă ar putea determina autorităţile să impună o nouă carantină – a patra de la începutul epidemiei de Covid-19, scrie News.ro.

Potrivit The Times of Israel, premierul israelian Naftali Bennett le-a spus mai multor colaboratori că este posibilă o carantină în timpul următoarelor sărbători evreieşti – Rosh Hashanah, Yom Kippur şi Sukkot, în septembrie.

Încercăm să facem totul să nu ajungem acolo, dar dacă ajungem într-o situaţie în care sistemul este tensionat încât să ne temem de prăbuşirea acestuia, nu vom avea de ales”, a avertizat la rândul său directorul general de la Ministerul Sănătăţii, Nachman Ash.

Mai multe măsuri au fost deja impuse în vederea unei opriri a răspândirii virusului, care ar putea întârzia deschiderea noului an şcolar, în septembrie.

Autorităţile le-au cerut israelienilor, în ultimele săptămâni, să nu călătorească în străinătate, iar începând de la 16 august călători din ţări aflate pe o listă lărgită este necesar să se izolee înainte de sosirea în Israel, potrivit i24news.

Un „paşaport verde” local este necesar, de asemenea, în vederea accesului în mai multe locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here