A cincea zi de grevă la STB

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Greva de la Societatea de Transport Bucureşti.a intrat luni în a cincea zi, sute de angajaţi fiind din nou adunaţi la Autobaza Titan, transmite News.ro.

Protestatarii cer în continuare demisia directorului general Adrian Criţ.

Aproximativ 20% dintre maşini au ieşit totuli pe traseu.

Protestul continuă, deşi greva a fost declarată ilegală prin decizie a instanţei.

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a făcut din nou uminică apel către angajaţii societăţii „să nu mai dea crezare” liderului principalului sindicat din societate, Vasile Petrariu, consilier general PSD, Criţ arătând că, cu fiecare zi în care protestul angajaţilor STB continuă, situaţia financiară a societăţii devine mai dificilă.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a criticat dur, duminică seară, pe liderul principalului sindicat din STB, consilierul general PSD Vasile Petrariu pe care îl acuză de „inconştienţă şi tupeu” şi pe şefa de partid a acestuia, Gabriela Firea, pe care o acuză de „iresponsabilitate” din cauză că, în opinia edilului, „girează” acţiunile sindicalistului.

„Condamn inconştienţa şi tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineaţă la oprirea metroului bucureştean, precum şi iresponsabilitatea şefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare şi-l încurajează în acţiunile lui distructive. Am discutat zilele astea cu mulţi angajaţi STB, am aflat problemele şi mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului şi responsabilitate din partea noastră, a tuturor”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

O discuție necesară despre USR, în contextul posibilului război declanșat de Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here