A intrat în vigoare „Legea Uber”. Șoferii riscă amenzi de 9.000 de lei

Vineri, 1 noiembrie, a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență adoptată de Guvernul României în luna iulie. Vorbim despre OUG 49/2019, care reglementează aplicațiile de ridesharing, ca Uber, Bolt, Yango sau Clever. Aceasta prevede ca administratorii aplicațiilor de transport alternativ să aibă aviz tehnic de la Ministerul Comunicațiilor. În plus, șoferii trebuie să fie autorizați de către Autoritatea Rutieră Română. 

Totul bine până aici, numai că, surpriză!, autorizarea platformelor și a șoferilor a întârziat. Tocmai de aceea, Parlamentul a adoptat, în data de 22 octombrie, un proiect de lege prin care termenul până când se pot obține autoritățile necesare a fost prelungit până la februarie 2020.

Însă legea nu a fost trimisă și spre Cotroceni, la promulgare. Ba mai mult, actul de lege se află în perioada în care poate fi contestat la Curtea Constituțională.

Tocmai de aceea, șoferii aplicațiilor de ridesharing care nu au autorizație riscă de la 1 noiembrie amenzi de până la 9.000 de lei și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare pentru 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here