Acord de mediu între România şi Ucraina

Sursa: Pixabay

Un acord de mediu a fost încheiat între România şi Ucraina, vineri, iar ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat că viitorul Ucrainei alături de Uniunea Europeană va fi unul verde şi digitalizat, în timp ce omologul său din Ucraina, Ruslan Strilets, a subliniat că acest acord este un mecanism eficient de rezolvare a problemelor în domeniul protecţiei mediului, relatează News.ro.

România şi Ucraina au încheiat un acord pentru punerea în aplicare a prevederilor Convenţiei privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier (Convenţia de la Espoo).
Ministrul român al Mediului a afirmat că “semnarea acestui acord ne va călăuzi în următorii ani în investiţiile în proiectele noastre transfrontaliere”.
Tanczos Barna a precizat că reconstrucţia Ucrainei va fi una bazată pe principiile europene de green şi smart.
“Trebuie să înţelegem că într-o perioadă critică pentru Ucraina, unde zi de zi alertele aeriene sună şi vin raidurile de rachete, să negociezi un acord bilateral pentru protejarea mediului este un efort extraordinar. Daţi-mi voie să salut angajamentul ferm al Ucrainei exprimat de domnul preşedinte Zelenski prin care a subliniat că reconstrucţia Ucrainei va fi o reconstrucţie bazată pe principiile europene de green şi de smart, adică viitorul Ucrainei alături de Uniunea Europeană va fi un viitor verde şi digitalizat”, a precizat Tanczos Barna.
La rândul său, ministrul ucrainean al Mediului, Ruslan Strilets, a declarat că acest acord reprezintă pentru cele două ţări semnatare un mecanism eficient în rezolvarea problemelor urgente în domeniul protecţiei mediului.
“Mă bucur să exprim mulţumirile mele sincere României pentru sprijinul acordat Ucrainei. Astăzi este un eveniment marcant în cooperarea ucraineană-română în domeniul protecţiei mediului. Acordul de astăzi este un semnal puternic politic pentru ţările noastre. Semnarea acordului între guvernele noastre privind implementarea convenţiei privind evaluarea impactului asupra mediului într-un context transfrontalier dovedeşte voinţa noastră politică şi disponibilitatea de a coopera în conformitate cu mecanismele şi cu procedurile definite de convenţia Espoo. Pentru ambele ţări acest acord este un mecanism eficient de rezolvare a problemelor urgente în domeniul protecţiei mediului”, a transmis Ruslan Strilets.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here