Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani

Sursa: Twitter

Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani, anunţă, luni, agenţia Ansa, potrivit News.ro.

Marea protagonistă a filmului italian, Lollobrigida era născută la Subiaco, la 14 iulie 1927.

Ea a cunoscut faima în anii 1950, fiind considerată un sex-symbol al filmului din Peninsulă.

În septembrie anul trecut, actriţa, cunoscută unei generaţii sub numele de la Bersagliera, a fost operată de o fractură la femur după ce a căzut în casă.

Cu patru ani în urmă, Lollo ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Cu acea ocazie, actriţa a fost luată în îngrijire de medicii de la Sant’Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, şi a fost externată câteva zile mai târziu.

Ea a jucat în filme precum „Oraşul se apără”, „Fanfan la Tulipe” sau „Pane amore and fantasy”, un imens succes al cinematografiei italiene, şi „Notre-Dame de Paris” (1956), unde a fost Esmeralda.

Gina Lollobrigida a oferit partituri memorabile în dramele istorice „Solomon şi regina din Saba” (1959) şi „Venere imperiale” (1962). La Hollywood, i-a dat replica lui Humphrey Bogart în „Mai tare ca diavolul” (1953), precum şi lui  Burt Lancaster şi Tony Curtis în „Trapeze” (1956).

În ultimii ani se dedicase artei şi fotografiei. Ea a fost implicată şi în politică, iar în 1999 a candidat fără succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. În anii 1970 a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, născut în 1957.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here